Ζώα Που Έγιναν Γνωστά Μέσα από Ταινίες


Τα ζώα μας κρατούν συντροφιά, ομορφαίνουν τη ζωή μας, δίνουν απλόχερα την αγάπη τους χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα και μας καθηλώνουν με την ανιδιοτέλεια και την αθωότητά τους. Κάποια ζώα έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητά στους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα ο σκύλος. Ωστόσο, ένας παράγοντας που φαίνεται να είναι καθοριστικός για την αγάπη του κόσμου προς τα ζώα είναι η έκθεσή τους μέσα από ταινίες κινηματογράφου.

Όσο πιο δημοφιλής η ταινία, τόσο πιο δημοφιλές και το ζώο. Για να θυμηθούμε ορισμένα από τα ζώα που έγιναν διάσημα μέσα από ταινίες, εκτοξεύοντας την αγάπη του κόσμου προς αυτά:

1. Χάτσικο: Ίσως το πιο γνωστό σκυλάκι του κόσμου αυτή την στιγμή είναι ο Χάτσικο, το αξιαγάπητο Ακίτα που αφιέρωσε τη ζωή του περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του στον σταθμό του τρένου. Ολόκληρα χρόνια περίμενε, χωρίς να πτοείται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη τροφής. Η ανιδιοτελής αγάπη του Χάτσικο και η πανέμορφη εμφάνισή του συνηγόρησαν στην τεράστια επιτυχία της ομώνυμης ταινίας.

2. Λάσι: Μιλάμε για την πιο διάσημη σκυλίτσα στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. Πολύ συχνά μάλιστα οι επίδοξοι ιδιοκτήτες ενός κόλεϊ αναφέρονταν σε αυτό με τον χαρακτηρισμό Λάσι. Σειρές, κινηματογραφικές επιτυχίες, τεράστια αγάπη ήταν τα αποτελέσματα της διαρκούς προβολής της Λάσι.

3. Λαγωνικό Κ-9: Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για τον ηθοποιό Τζέιμς Μπελούσι υπήρξε η σειρά ταινιών με τον πασίγνωστο Γερμανικό Ποιμενικό. Η αφοσίωση του Jerry Lee στον αστυνομικό Ντούλεϊ υπήρξε παροιμιώδης, ακριβώς όπως και η αγάπη του κόσμου.

4. Χουτς: Στην ταινία Τέρνερ και Χουτς, το επιβλητικό μπουλντόγκ κλέβει την παράσταση και την καρδιά του Τομ Χανκς. Ένας υπέροχος μάρτυρας φόνου και ένας εξαιρετικός σύντροφος στη ζωή του ντετέκτιβ, ο Χουτς έκανε τη ράτσα αυτή σκύλων ακόμη πιο αγαπητή.

5. Γκάρφιλντ: Εδώ φυσικά μιλάμε για κόμικ, όπου ο αφρατούλης πορτοκαλής Γκάρφιλντ απολαμβάνει μια ζωή γεμάτη αμαρτίες και ξάπλα. Αγαπά τα λαζάνια και σιχαίνεται να ξυπνά κάθε πρωί. Επίσης κοροϊδεύει τον άσπονδο φίλο του, τον σκύλο Όντι. Είτε κεραμιδόγατος είτε πιο εξωτικός, ο Γκάρφιλντ κατέχει σίγουρα μια θέση στην καρδιά μας.

6. 101 Σκυλιά Δαλματίας: Άλλο ένα ακόμη σκυλί (ή μάλλον 101 ακόμη σκυλιά!) που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο με θέρμη είναι η ράτσα Δαλματίας. Όλοι ευχηθήκαμε να μην πετύχουν τα σχέδια της Κρουέλα ντε Βιλ, σωστά;

7. Κουκουβάγια Χάρι Πότερ: Με την εισαγωγή των ταινιών Χάρι Πότερ, οι πωλήσεις στα καταστήματα ζώων αυξήθηκαν κατακόρυφα. Όχι, δεν ήθελαν τα παιδιά να αγοράσουν ένα σκύλο, μία γάτα ή ένα χρυσόψαρο. Ήθελαν να αποκτήσουν μια κουκουβάγια ίδια με αυτή του Χάρι Πότερ. Η ζήτηση παρέμεινε υψηλή κατά τη διάρκεια όλων των ταινιών του Χάρι Πότερ.

8. Ο Ασπροδόντης: Κλείνοντας, ας αναφερθούμε στο εκπληκτικό λυκόσκυλο αυτής της οικογενειακής ταινίας της Ντίσνεϊ. Μια ιστορία ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και έναν σκύλο.

Υπάρχουν αναρίθμητες ακόμη ταινίες, όπου πρωταγωνιστούν τα αγαπημένα μας ζώα. Αυτή η πληθώρα επιλογών αντικατοπτρίζει την υπέρμετρη αγάπη του ανθρώπου για τα ζώα. Αξίζει να απολαύσετε κι εσείς αυτές τις ταινίες, ώστε να ανακαλύψετε τους αξιαγάπητους ήρωες που συντροφεύουν γενιές και γενιές!