Ζώα Που Θα Συναντήσετε σε Μία Φάρμα


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει τη φάρμα με μία ειδυλλιακή μορφή ζωής, όπου συνυπάρχουμε αρμονικά με τη φύση κι απολαμβάνουμε τις μικρές χαρές της καθημερινότητας. Σε μία τέτοια φάρμα ποια ζώα θα συναντήσουμε;

Σκύλος: Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου κατά πολλούς δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φάρμα. Είναι ο φύλακας του κοπαδιού, εκείνος που θα προστατεύσει το σπίτι από μία εχθρική εισβολή και το ζώο που βρίσκεται πιο κοντά στον άνθρωπο εδώ και αιώνες.

Γουρούνι: Ένα ακόμη ζώο που έχει συνδυαστεί με την ύπαρξη της φάρμας είναι το γουρούνι. Θα το βρείτε να κυλιέται στις λάσπες συνεχώς, απολαμβάνοντας μία από τις πιο αμαρτωλές του συνήθειες. Κάτω από τους τόνους λάσπης, ίσως διακρίνετε το ροζ χρώμα του και την αξιολάτρευτη μουσούδα του.

Πάπια: Η πάπια είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ζώα φάρμας. Λατρεύει το νερό και βουτάει οπουδήποτε βρει λιμνούλες, πηγάδια, ποταμάκια, ρυάκια κτλ. Θα τη βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ενώ υπάρχουν επίσης αγριόπαπιες που είναι πιο δύσκολο να παραμείνουν στη φάρμα.

Κότα: Οι κότες, ο κόκορας και τα κοτοπουλάκια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε φάρμας. Για να έχετε φρέσκα αυγά κάθε πρωί, αξίζει να οργανώσετε ένα κοτέτσι και να πολλαπλασιάσετε τα ζωάκια σας ιδανικά. Αν αντέχετε το πρωινό ξύπνημα του πετεινού, δεν έχετε κανένα λόγο να φοβάστε.

Άλογο: Το περήφανο άλογο είναι ακόμη ένα ζώο φάρμας. Οι ιδιοκτήτες το καβαλούν για να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ή για να κάνουν μια ευχάριστη βόλτα στη φύση. Το άλογο χρειάζεται φροντίδα και προσοχή, αλλά η εμπειρία που χαρίζει είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Πρόβατο: Το πρόβατο είναι ένα δημοφιλές ζώο, χρήσιμο τόσο για το μαλλί του όσο και για το κρέας του. Θα συναντήσετε το πρόβατο σε κοπάδια, να βόσκει κάπου ανέμελα. Είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα ζώα που θα βρείτε σε μία φάρμα.

Αγελάδα: Η αγελάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φάρμα, σωστά; Το χαρακτηριστικό της μέγεθος και ο συνδυασμός μαύρου και άσπρου χρώματος την κάνουν να ξεχωρίζει. Όταν μάλιστα επιδίδεται στο γνωστό σε όλους μούγκρισμα, όλοι αναγνωρίζουν ότι κάποια αγελάδα βρίσκεται κοντά.

Κατσίκα: Μαζί με το πρόβατο και την αγελάδα, η κατσίκα μπορεί να δώσει ζωή σε μία φάρμα. Είναι χρήσιμη για το γάλα και το κρέας της, ενώ είναι αρκετά ευχάριστη η παρουσία της στο χώρο. Τα κατσικάκια είναι ιδιαίτερα αξιολάτρευτα όταν μαθαίνουν να περπατούν μόνα, αμέσως μόλις απογαλακτιστούν!

Κουνέλι: Το κουνελάκι είναι ζώο που ταιριάζει σε μία φάρμα, καθώς προσθέτει μια υπέροχη πινελιά στην ομοιομορφία του χώρου. Είναι πολύ γλυκό και θα το βρείτε σε ομάδες, να κουνάει χαρωπά τα αυτιά του καθώς μασουλάει ένα μαρουλόφυλλο ή κάποιο καρότο.

Γάτα: Αν και δεν είναι σήμα κατατεθέν μιας φάρμας, εντούτοις η γάτα μπορεί άνετα να συνυπάρξει στο χώρο. Είναι αρκετά ανεξάρτητη, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά χρήσιμη στη φάρμα. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για τη φροντίδα της κι επομένως μπορεί να παραμείνει ελεύθερη, να τριγυρνά αμέριμνα.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ζώα που βρίσκει κανείς σε μία φάρμα. Φανταστείτε τα όλα μαζί σε μία όμορφη φάρμα, να ζουν ήρεμα και ευτυχισμένα μέσα στη φύση!