Ζώα που Κινδυνεύουν από Εξαφάνιση


Όλα τα ζώα υπήρχαν στην γη πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος. Ανέπτυσσαν μια ισορροπία με το περιβάλλον τους και ζούσαν σε αρμονία. Τις τελευταίες δεκαετίες πολλά είδη ζώων έχουν ήδη εξαφανιστεί. Η λαθροθηρία και η αποψίλωση είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους πολλά είδη ζώων θα εξακολουθήσουν να εξαφανίζονται.

Αυτά είναι λοιπόν κάποια από τα ζώα που θα εξαφανιστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο Πιγκουίνος του Μαγγελάνου

Η ραγδαία κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την εξαφάνιση αυτού του είδους. Αυτό το είδος πιγκουίνου αναγκάζεται πλέον να κολυμπάει περισσότερο σε αναζήτηση τροφής. Αυτό τον καθιστά πολύ ευαίσθητο στο να εξαφανιστεί καθώς τον απειλούν οι πετρελαιοκηλίδες.

Η Χελώνα Hawksbill

Όλες οι χελώνες κινδυνεύουν από εξαφάνιση, λόγω των κελυφών τους τα οποία οι κυνηγοί ψάχνουν συνέχεια να βρουν. Ειδικά αυτό το συγκεκριμένο είδος έχει πολύχρωμο κέλυφος το οποίο το οδηγεί στην δολοφονία του. Το παράνομο εμπόριο της συγκεκριμένης χελώνας έχει κορυφωθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από παντελή εξαφάνιση.

Ο Ελέφαντας της Σουμάτρας

Η αποψίλωση των δασών της Ασίας έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού σπιτιού αυτού του ελέφαντα. Μόνο τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από το 80% του πληθυσμού τους έχει αφανιστεί. Οι ελέφαντες μετακινήθηκαν προς τους ανθρώπινους οικισμούς, αφού δεν είχαν που αλλού να πάνε και οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να τους σκοτώσουν.

Τα Πάντα

Εξαιτίας της περιορισμένης τροφής που βρίσκουν πλέον τα πάντα, έχει μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός τους. 1.600 πάντα ζουν αυτήν την στιγμή πάνω στον πλανήτη μας με σοβαρό κίνδυνο να εξαφανιστούν για πάντα.

Η Λεοπάρδαλη Αμούρ

Αυτή η εντυπωσιακή λεοπάρδαλη ζει στην ανατολική Ρωσία. Η έλλειψη αρπακτικών την καθιστά άλλο ένα είδος προς εξαφάνιση. Έχουν ανεπαρκή τροφή επομένως δεν μπορούν να συντηρήσουν τον μεγάλο πληθυσμό τους. Ίσως να είναι το ζώο πιο κοντά στην εξαφάνιση αφού έχουν καταγραφεί μόνο 135 λεοπαρδάλεις που ζουν ελεύθερες.

Ο Ιβηρικός Λύγκας

Αυτό το πανέμορφο θηλαστικό ζει στην κεντρική και την νότια Ισπανία. Λόγω σοβαρής έλλειψης τροφής έχουν μείνει μόνο 150 λύγκες στα δάση της Ισπανίας. Η έλλειψη θηραμάτων τα οδηγεί ραγδαία στην εξαφάνιση.

Ο Ρινόκερος της Ιάβας

Οι ρινόκεροι αυτοί κινδυνεύουν εξαιτίας των πολύτιμων ιδιοτήτων που έχουν τα κέρατα τους. Ένα κιλό σκόνη από αυτά τα κέρατα κοστίζει πάνω από €30.000. Γι’ αυτό το λόγο οι κυνηγοί τα καταδιώκουν και έχουν μείνει πλέον 60 ρινόκεροι σε όλο τον κόσμο. Η εξαφάνισή τους είναι πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη.

Η Αντιλόπη Saiga

Άλλο ένα πανέμορφο ζώο του οποίου ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 97%. Λαθροθηρία και αποψίλωση οι σύνηθες λόγοι για την εξαφάνιση ακόμη ένα ζώου.

Ο Τίγρης της Νότιας Κίνας

Αυτή η εντυπωσιακή τίγρης έχει ήδη εξαφανιστεί. Υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός από αυτές μόνο σε ζωολογικούς κήπους με την μορφή εκθεμάτων.

Ένα ένα τα ζώα οδηγούνται στην ίδια κατεύθυνση. Η απερίσκεπτη πράξη του ανθρώπου να διαλύσει οτιδήποτε όμορφο για προσωπικό κέρδος έχει γονατίσει την φύση και τα ζώα. Τα περιθώρια στενεύουν και μόλις εξαφανιστούν αυτά τα είδη, κάποια άλλα θα πάρουν την θέση τους μέχρι ο άνθρωπος να αφανίσει όλα τα ζώα από τον πλανήτη.