Η Μαγεία των Δελφινιών


Πάρα πολλά διαφορετικά είδη θηλαστικών έχουν απασχολήσει τους επιστήμονες κατά καιρούς για την καταγωγή και την προέλευσή τους, ενώ πολλά από αυτά είναι πολύ φιλικά στον άνθρωπο και παρουσιάζουν ακόμα και κοινά χαρακτηριστικά και αντιδράσεις σε ερεθίσματα, που μοιάζουν με εκείνα που υπάρχουν στην δική μας καθημερινότητα.

Τα δελφίνια είναι τα θηλαστικά (lån penge) που έχουν απασχολήσει τους επιστήμονες, αφού έχει παρατηρηθεί ότι είναι πολύ πιο κοντά στο άνθρωπο και ειδικά σε καιρούς έκτακτης ανάγκης, όπως είναι ένα ναυάγιο. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη δελφινιών σε όλο τον κόσμο και το κάθε είδος από αυτά ζει στις θάλασσες που το ίδιο επιλέγει, αφού οι ανάγκες του είναι διαφορετικές. Όμως τα δελφίνια ζουν και στην θάλασσα και στα ποτάμια, ανάλογα με το είδος τους.

Έτσι στο Αμαζόνιο υπάρχουν τα ροζ δελφίνια που στην αρχή της ζωής τους είναι γκρι και λίγο αργότερα το χρώμα τους αλλάζει, ενώ σε άλλες θαλάσσιες περιοχές το χρώμα τους είναι μπεζ. Στο αρχαίο κόσμο θαύμαζαν τόσο πολύ αυτό το ξεχωριστό είδος θηλαστικού που μπορούσε να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που έλεγαν ότι τα δελφίνια ήταν άνθρωποι που επέλεξαν τη θάλασσα για να ζήσουν και άφησαν την στεριά. Το βάθος που μπορεί να φτάσει ένα δελφίνι εξαρτάται από το είδος του, μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 2000 μέτρα και δυστυχώς πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται και για στρατιωτικούς σκοπούς και για μεταφορά.

Έχει διαπιστωθεί μετά από έρευνες ότι έχουν υψηλή νοημοσύνη και μάλιστα κριτική ικανότητα επίλυσης προβλημάτων αλλά και χιούμορ. Ενώ δεν έχουν φωνητικές χορδές, μπορούν ή προσπαθούν να μιμηθούν και να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τρόπο με εμάς.

Τα δελφίνια δεν μπορούν να ζήσουν πολύ εκτός του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά ούτε και εντός, αποκλειστικά για τον απλό λόγο ότι είναι θηλαστικά και χρειάζονται και τα δύο στοιχεία, kviklån trods rki. Ακόμα κι όταν κοιμούνται, πάντα το ένα μάτι τους είναι ανοιχτό γιατί ξεκουράζουν μόνο το ένα κομμάτι του εγκεφάλου τους. Κάθε φορά που θέλουν, μπορούν να πάρουν οξυγόνο από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μήκος τους κατά μέσο όρο είναι 1.5 έως και 4 μέτρα και έχουν πολύ καλή μνήμη αλλά και όραση. Δεν έχουν όμως καλή όσφρηση και το δέρμα τους είναι πάρα πολύ ευαίσθητο. Είναι πολύ κοινωνικά και ζουν κατά ομάδες, γεγονός που τα προστατεύει από τον φυσικό τους αντίπαλο, τον καρχαρία, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε τραυματισμένα μέλη της ομάδας τους. Η κύηση ενός δελφινιού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 12 μήνες, ενώ ζουν μέχρι και 25 με 30 χρόνια, ανάλογα πάντα με το είδος τους.

Τα δελφίνια έχουν την ιδιότητα να καταλαβαίνουν πολύ καλά την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που είναι γύρω τους και ξεχωρίζουν ποιος από αυτούς χρειάζεται την προστασία τους – rentefrit lån. Έχει σημειωθεί στο παρελθόν να αντιληφθούν ότι μία γυναίκα είναι έγκυος και την προστάτευαν, όπως θα έκαναν και στα θηλυκά της ομάδας τους. Πολλές φορές έχουν ανακαλύψει και άλλες παθήσεις στο ανθρώπινο σώμα όπως και όγκους και τους έχουν υποδείξει επίμονα σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα. Τα δελφίνια είναι οι παντοτινοί φίλοι του ανθρώπου και η παρουσία τους πολλές φορές τους προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζονται. Μάλιστα, συχνά ο άνθρωπος τα χρησιμοποιεί όπως όλα τα πλάσματα στο πλανήτη για το δικό του όφελος.