Μια Βόλτα στον Ζωολογικό Κήπο


Στη χώρα μας η παρουσία του μεγάλου ζωολογικού κήπου που ονομάζεται Αττικό Πάρκο και βρίσκεται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Σπάτων είναι ίσως η μοναδική αξιόπιστη λύση, για κάποιον που θα sms lån ήθελε να ξοδέψει δημιουργικά τον ελεύθερό του χρόνο αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες που έχουν να κάνουν με τη φύση και το ζωικό βασίλειο.

Η ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας έχει ως αποτέλεσμα να δουλεύουμε ολοένα και περισσότερο, να μην τρεφόμαστε σωστά αλλά και να μην αξιοποιούμε συνήθως ούτε στο ελάχιστο τον χρόνο που μας παρέχεται. Αυτό γίνεται διότι αισθανόμαστε σωματικά και κυρίως ψυχολογικά κουρασμένοι και πιστεύουμε πως με το να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι μας, καθισμένοι στον καναπέ και με την συντροφιά που μας παρέχει η τηλεόραση, ξεκουραζόμαστε και προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα.

Όμως τελικά το μόνο που κάνουμε είναι να σπαταλάμε τον χρόνο μας και να χάνουμε ευκαιρίες μάθησης και γνώσεων, που δεν ξέρουμε καν ότι υπάρχουν και μας αφορούν όλους μας.

Ο ζωολογικός κήπος μας παρέχει την δυνατότητα να δούμε πληθώρα ζώων που ζουν είτε στην χώρα μας είτε σε δάση άλλων χωρών και να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους, δέχονται τις διάφορες τροφές που τους δίνουν οι υπεύθυνοι του χώρου, ξεκουράζονται, περπατούν κτλ. Την ίδια στιγμή γι’ αυτούς που το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα, πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο, να έχουν ξενάγηση του χώρου από έμπειρους και εξειδικευμένους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να περάσουν τις γνώσεις τους γύρω από τα διάφορα αυτά ζώα που υπάρχουν στο Πάρκο και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις και απορίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας.

Μια τεράστια ποικιλία θηλαστικών, ερπετών, πτηνών αλλά και θαλάσσιων ζώων περιμένει σε καθημερινή βάση να τα επισκεφθούμε και να μάθουμε πώς είναι η ζωή τους και πώς αυτά συμπεριφέρονται στη φύση στην οποία και ζουν lån på dagen. Για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία να μάθουν να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα και τη φύση και γι’ αυτό ίσως είναι πολύ σπουδαία μια βόλτα σε έναν ζωολογικό κήπο, που θα τους δώσει τα ερείσματα και τις γνώσεις που χρειάζονται ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντί να μάθουν να βρίσκονται διαρκώς γύρω από μια παιχνιδομηχανή, μια τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet, θα μάθουν την σπουδαιότητα της φύσης και τις ομορφιές αυτής, αλλά και να μην φοβούνται τα ζώα που ζουν και υπάρχουν γύρω μας. Η τεχνολογία από τη μια πλευρά έχει κάνει τη ζωή μας καλύτερη και πιο εύκολη, αλλά από την άλλη μας αποξενώνει και μας απομακρύνει από τη φύση και τις δραστηριότητες εκείνες που προφανώς είναι περισσότερο δημιουργικές και σημαντικές για τη ζωή μας και την ψυχαγωγία μας beste forbrukslån.

Μέσα δε στο Πάρκο υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις, αφού παρέχονται χώροι στους οποίους μπορείς να ξαποστάσεις και να ηρεμήσεις, αναψυκτήρια, ενώ μπορείς να πάρεις μέρος και σε διάφορα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα έναντι αντιτίμου. Αυτά τα προγράμματα θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στα ζώα, να τα ταΐσεις και να μάθεις τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός από αυτά.