Παράξενα Ζώα Που Μπορείς Να Έχεις ως Κατοικίδια


Φυσικά και η πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμά τον σκύλο ή τη γάτα, το χρυσόψαρο ή τα θαλάσσια χελωνάκια, ένα κουνελάκι ή ένα ωδικό πουλί ως κατοικίδιο. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που επιθυμούν κάτι διαφορετικό σαν σύντροφο στο σπίτι τους. Γι’ αυτό και προτιμούν πιο παράξενες επιλογές ζώων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η επιλογή είναι τόσο παράξενη που προκαλεί σοκ. Ας δούμε ορισμένα από αυτά τα ζώα που δεν συνηθίζονται ως κατοικίδια, μα έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή!

  • Σκαντζόχοιρος: Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως ο σκαντζόχοιρος αποτελεί δημοφιλή επιλογή ως κατοικίδιο. Δεν μπορεί κανείς να το ακουμπήσει και να το χαϊδέψει, μιας και είναι εξοπλισμένο με δυνατά αγκάθια που θα σας κάνουν να το μετανιώσετε. Όμως, πολλοί θεωρούν τον σκαντζόχοιρο ένα αξιαγάπητο ζώο που μπορεί να εξημερωθεί και να συνυπάρξει μαζί τους σε ένα διαμέρισμα.
  • Ταραντούλα: Ένα ακόμη παράξενο κατοικίδιο είναι η αράχνη και μάλιστα η ταραντούλα. Οι θαυμαστές αυτού του ζώου υποστηρίζουν ότι είναι κοινωνικό και απόλυτα ασφαλές. Υπάρχει σε πληθώρα χρωματισμών, ώστε να καλύψει κάθε γούστο και προσωπική προτίμηση. Συνιστάται η φύλαξή του σε ειδική γυάλινη κατασκευή.
  • Κουκουβάγια: Η μανία με τον Χάρι Πότερ είναι πρόδηλη στο εξωτερικό κυρίως και ιδιαίτερα στην Αγγλία. Πολλά παιδιά κατέκλυσαν τα καταστήματα ζώων, ζητώντας να αγοράσουν μία κουκουβάγια. Οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν, ενώ ο αριθμός των συμπαθέστατων αυτών πτηνών στα δάση μειώθηκε αισθητά.
  • Ασβός: Άλλο ένα ζώο που δεν θα περιμέναμε υπάρχει μέσα στη λίστα με τα πιο δημοφιλή παράξενα κατοικίδια. Ο ασβός είναι λευκός και μαύρος, ενώ η χαρακτηριστική μυρωδιά που αναδίδει δεν σε προτρέπει να ασχοληθείς μαζί του τρυφερά. Όσο όμορφο κι αν είναι εξωτερικά, δεν αποτελεί συμβατική επιλογή για το σπίτι.
  • Φίδι: Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τόσο πολύ τα φίδια, ώστε τα επιλέγουν ως κατοικίδια. Κόμπρα, βόας, κροταλίας κι άλλα είδη φιδιών κοσμούν τις γυάλες πολλών σπιτιών. Είναι ανατριχιαστικό να σε πλησιάζει ένα φίδι απειλητικά, τυλίγοντας το σώμα του στο δικό σας, δε νομίζετε;
  • Ιγκουάνα: Η εξωτική σαύρα με το όνομα ιγκουάνα έχει γίνει δημοφιλής επιλογή για κατοικίδιο τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται ειδική φροντίδα, ωστόσο. Δεν μπορείτε να το αγοράσετε και να το διατηρήσετε σε οποιοδήποτε μέρος. Απαιτείται ειδικός φωτισμός και μία άνετη τοποθεσία.
  • Αλεπού: Η αλεπού από τη φύση της είναι άγρια, καθώς αποτελεί εξαιρετική κυνηγό. Πολλοί όμως γοητεύονται από την ανεξαρτησία και την επιβλητική ομορφιά της. Ως αποτέλεσμα την προτιμούν ως κατοικίδιο και την φροντίζουν ως κόρη οφθαλμού.
  • Μαϊμού: Αρκετοί από εμάς θα ήθελαν μια χαριτωμένη μαϊμού να τριγυρνά στο σπίτι και να παίζει μαζί μας. Ωστόσο, δεν αποτελεί ιδανική επιλογή για ζώο μέσα στο σπίτι. Χρειάζεται αρκετό χώρο και είναι καλύτερα να παραμένει σε μέρη φυσικής ομορφιάς, όπου έχει τη δυνατότητα να κρεμιέται στα δέντρα και να επικοινωνεί με το είδος της.
  • Σκίουρος: Αν και είναι εξαιρετικά χαριτωμένος, ο σκίουρος δεν ενδείκνυται για επιβίωση μέσα σε ένα σπίτι. Είναι ζώο που καλείται να αναπτυχθεί στη φύση. Γι’ αυτό, το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να επισκεπτόμαστε άγρια δάση και πάρκα συχνά, ώστε να απολαμβάνουμε την παρουσία του.