Τα Μεγαλύτερα Ζώα Πάνω Στον Πλανήτη


Έχουν γραφτεί άπειρα σενάρια, στα οποία ένα τεράστιο ζώο κυνηγάει ανθρώπους με άσχημες προθέσεις. Αυτό είναι φυσικά το άγχος της ανθρώπινης φύσης για τα ζώα και ιδιαίτερα για εκείνα που τον ξεπερνούν σε μέγεθος. Τεράστια φίδια και μυθικά τέρατα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βγάζουν τους φόβους μας στην επιφάνεια.

Αυτή είναι μια λίστα με τα μεγαλύτερα ζώα πάνω στη γη τα οποία μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρα χωριά ή να καταπιούν άνθρωπο με μια κίνηση.

Η Γαλάζια Φάλαινα

Η γαλάζια φάλαινα είναι από τα πιο εντυπωσιακά θηλαστικά στον πλανήτη. Σε μήκος μπορεί να ξεπεράσει τα 30 μέτρα! Η γλώσσα της μόνο μπορεί να ζυγίζει όσο ένας ελέφαντας και η καρδιά της όσο ένα αυτοκίνητο. Αυτό το τεράστιο θηλαστικό τρέφεται αποκλειστικά με ένα συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου πλανκτόν.

Η Χαίτη Λιονταριού

Αυτή η μέδουσα μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά μεγάλη, τα πλοκάμια της όμως μπορούν να φτάσουν τα 30 μέτρα – buro.

Η Καμηλοπάρδαλη

Όσο άκακη και αν μας φαίνεται, δεν γίνεται να μην μπει στη λίστα με τα μεγαλύτερα ζώα. Το ύψος της μπορεί να ξεπεράσει τα 6 μέτρα καθιστώντας της το πιο ψηλό ζώο πάνω στη γη. Η μακριά της γλώσσα την βοηθάει να τρέφεται με φύλλα και έντομα.

Ο Κροκόδειλος

Πόσες ταινίες τρόμου έχουν γίνει για αυτό το εντυπωσιακό ερπετό? Ο κροκόδειλος του θαλασσινού νερού είναι από τα πιο τρομακτικά και επικίνδυνα ζώα που μπορεί να συναντήσει άνθρωπος ποτέ. Το μήκος του μπορεί να φτάσει έως και τα 6 μέτρα ενώ η δύναμη που έχει στα σαγόνια του μπορεί να διαλύσει οποιοδήποτε θήραμα. Παραμονεύει στα ρηχά για μικρότερα θηλαστικά που πηγαίνουν να ξεδιψάσουν. Το συγκεκριμένο είδος κροκόδειλου μπορεί να καταβροχθίσει με ευκολία έναν ενήλικα καρχαρία.

Η Καφέ Αρκούδα

Η καφέ αρκούδα που τα τελευταία χρόνια κινδυνεύει από εξαφάνιση είναι άλλο ένα δυνατό θηλαστικό. Όταν στέκεται στα πίσω πόδια μπορεί να φτάσει και τα 4 μέτρα. Παρόλου που τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με ψάρια και φρούτα, η καφέ αρκούδα μπορεί να γίνει πολύ επιθετική αν νιώσει απειλή. Κανένας άνθρωπος χωρίς όπλο δεν θα μπορούσε να βγει άθικτος από μια τέτοια αναμέτρηση.

Ο Αφρικανικός Ελέφαντας

Ακόμη ένα εντυπωσιακό είδος που η ανθρώπινη απληστία κατάφερε να το βάλει στα είδη υπό εξαφάνιση. Οι πολύτιμοι χαυλιόδοντες είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο τα ευγενή αυτά πλάσματα χάνουν τις ζωές τους. Σε ύψος μπορούν να φτάσουν και 4 μέτρα, ενώ ένα μόνο δόντι τους μπορεί να ζυγίζει 5 κιλά. Κάθε δόντι τους έχει μήκος 30 εκατοστά τα οποία χρησιμοποιούν για να τρώνε χόρτα και φρούτα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά και μεγάλα σε μέγεθος ζώα στον πλανήτη αυτή την στιγμή. Μπορεί να μην μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως αυτά τα νούμερα. Αρκεί κάποιος να αναλογιστεί ότι ο γνωστός σε όλους μας ελέφαντας θα έμοιαζε μηδαμινός δίπλα σε μια γαλάζια φάλαινα. Ο ελέφαντας είναι σε μέγεθος το ένα δέκατο μιας τέτοιας φάλαινας. Φυσικά, δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να αναφέρουμε το ύψος του ανθρώπου, που σπάνια ξεπερνά τα 2 μέτρα και δεν έχει ούτε γαμψά νύχια ούτε δόντια για να αμυνθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε mcredit.mx.