Γιατί οι σπουδαίοι δάσκαλοι σε θέματα χρηματοδότησης αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό – ειδικά τώρα που οι νέοι αντιμετωπίζουν πολλές οικονομικές προκλήσεις!

Οι χρηματικές συνήθειες των νέων καθορίζονται συχνά από την ηλικία των επτά και τα προσωπικά μαθήματα χρηματοδότησης στο σχολείο μπορούν να είναι μεταμορφωτικά. Η προσωπική χρηματοδότηση είναι υποχρεωτική στις διάφορες σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2014. Τα μαθήματα αυτά έχουν στόχο να βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν βασικά ζητήματα χρημάτων.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα μαθήματα στα χρήματα κατά την διάρκεια του σχολείου μπορούν να καθορίσουν τον τόνο για μια καλή οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με την εργασία που πραγματοποίησε η υπηρεσία παροχής συμβουλών χρήματος σε συνδυασμό με το πανεπιστήμιο του Cambridge, οι συνήθειες των χρημάτων καθορίζονται συχνά από την ηλικία των επτά ετών και τα προσωπικά μαθήματα χρηματοδότησης στο σχολείο μπορούν να είναι μετασχηματιστικά jämföra pengar erbjudanden.

Από μια ομάδα μαθητών ηλικίας 14 έως 16 ετών που λάμβαναν χρήματα, τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι οι πληροφορίες είχαν αλλάξει τον τρόπο που δαπανήθηκαν και αποταμίευσαν, σε έρευνα που διεξήχθη από την Φορολογική Ενισχυμένη Ένωση Εξοικονόμησης.

Τα μαθήματα διαχείρισης χρημάτων λοιπόν, στα σχολεία, μπορούν να καθορίσουν τον τόνο για μια καλή οικονομική διαχείριση.

Η προσωπική χρηματοδότηση είναι υποχρεωτική στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2014 και τα μαθήματα εξουσιοδοτούν τα παιδιά, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν τα βασικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν κατά την ενηλικίωση.


Η αυξημένη πραγματικότητα αλλάζει τα επόμενα βήματα της οικονομίας

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) εισέρχεται ήδη στην ζωή όλων μας. Με βάση το πανταχού παρόν smartphone, εμφανίζεται σε εφαρμογές που έχουν στόχο τους καταναλωτές, όπως παιχνίδια, χρηματοδότηση και διασκέδαση. Στον επαγγελματικό χώρο, η πρόσβαση στο cloud θέτει τους χρήστες ελεύθερους από το υλικό και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές σε συνεργασία με την ανθρώπινη κρίση prestamos online mexico 2018.

Πουθενά δεν είναι πιο προφανές από ό, τι στον τομέα της οικονομικής τεχνολογίας. Ο λόγος είναι η ταχύτατη ανάπτυξη αφού η επαυξημένη πραγματικότητα είναι το λογικό βήμα στη διαδικασία χρηματοδότησης της χρηματοδότησης με τη χρήση νέας τεχνολογίας. Η AR θα μεταμορφώσει τόσο την τεχνολογία των επιχειρήσεων και οικονομικών, όσο και τις εφαρμογές που βοηθούν τους καταναλωτές, αν και με εναλλακτικές μεθόδους.

Η οπτικοποίηση δεδομένων είναι μια μεγάλη δυσκολία για τραπεζικά και πιστωτικά ιδρύματα. Ο λόγος είναι η ραγδαία αυξανόμενη ανάγκη για γρήγορη συναλλαγή διάφορων πληροφοριών ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει και η μάζα των δεδομένων τα οποία πρέπει να επεξεργαστούν. Η επαυξημένη πραγματικότητα βοηθά σε αυτή την διαδικασία ενώ το τελικό στάδιο είναι ο έλεγχος από έναν υπάλληλο.

Η Salesforce βασίζεται στη κυρίαρχη θέση της στις πωλήσεις για αυτή την διαδικασία, αφού έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή επεξεργασίας διαφόρων δεδομένων βασισμένη κυρίως σε ακουστικά με την ονομασία Rullet Oculus που δεν κοστίζουν ακριβά.


Ζώα που Κινδυνεύουν από Εξαφάνιση

Όλα τα ζώα υπήρχαν στην γη πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος. Ανέπτυσσαν μια ισορροπία με το περιβάλλον τους και ζούσαν σε αρμονία. Τις τελευταίες δεκαετίες πολλά είδη ζώων έχουν ήδη εξαφανιστεί. Η λαθροθηρία και η αποψίλωση είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους πολλά είδη ζώων θα εξακολουθήσουν να εξαφανίζονται.

Αυτά είναι λοιπόν κάποια από τα ζώα που θα εξαφανιστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο Πιγκουίνος του Μαγγελάνου

Η ραγδαία κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την εξαφάνιση αυτού του είδους. Αυτό το είδος πιγκουίνου αναγκάζεται πλέον να κολυμπάει περισσότερο σε αναζήτηση τροφής. Αυτό τον καθιστά πολύ ευαίσθητο στο να εξαφανιστεί καθώς τον απειλούν οι πετρελαιοκηλίδες.

Η Χελώνα Hawksbill

Όλες οι χελώνες κινδυνεύουν από εξαφάνιση, λόγω των κελυφών τους τα οποία οι κυνηγοί ψάχνουν συνέχεια να βρουν. Ειδικά αυτό το συγκεκριμένο είδος έχει πολύχρωμο κέλυφος το οποίο το οδηγεί στην δολοφονία του. Το παράνομο εμπόριο της συγκεκριμένης χελώνας έχει κορυφωθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από παντελή εξαφάνιση.

Ο Ελέφαντας της Σουμάτρας

Η αποψίλωση των δασών της Ασίας έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού σπιτιού αυτού του ελέφαντα. Μόνο τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από το 80% του πληθυσμού τους έχει αφανιστεί. Οι ελέφαντες μετακινήθηκαν προς τους ανθρώπινους οικισμούς, αφού δεν είχαν που αλλού να πάνε και οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να τους σκοτώσουν.


Τα Μεγαλύτερα Ζώα Πάνω Στον Πλανήτη

Έχουν γραφτεί άπειρα σενάρια, στα οποία ένα τεράστιο ζώο κυνηγάει ανθρώπους με άσχημες προθέσεις. Αυτό είναι φυσικά το άγχος της ανθρώπινης φύσης για τα ζώα και ιδιαίτερα για εκείνα που τον ξεπερνούν σε μέγεθος. Τεράστια φίδια και μυθικά τέρατα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βγάζουν τους φόβους μας στην επιφάνεια.

Αυτή είναι μια λίστα με τα μεγαλύτερα ζώα πάνω στη γη τα οποία μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρα χωριά ή να καταπιούν άνθρωπο με μια κίνηση.

Η Γαλάζια Φάλαινα

Η γαλάζια φάλαινα είναι από τα πιο εντυπωσιακά θηλαστικά στον πλανήτη. Σε μήκος μπορεί να ξεπεράσει τα 30 μέτρα! Η γλώσσα της μόνο μπορεί να ζυγίζει όσο ένας ελέφαντας και η καρδιά της όσο ένα αυτοκίνητο. Αυτό το τεράστιο θηλαστικό τρέφεται αποκλειστικά με ένα συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου πλανκτόν.

Η Χαίτη Λιονταριού

Αυτή η μέδουσα μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά μεγάλη, τα πλοκάμια της όμως μπορούν να φτάσουν τα 30 μέτρα – buro.

Η Καμηλοπάρδαλη

Όσο άκακη και αν μας φαίνεται, δεν γίνεται να μην μπει στη λίστα με τα μεγαλύτερα ζώα. Το ύψος της μπορεί να ξεπεράσει τα 6 μέτρα καθιστώντας της το πιο ψηλό ζώο πάνω στη γη. Η μακριά της γλώσσα την βοηθάει να τρέφεται με φύλλα και έντομα.


Άλογο: Το Πανέμορφο Ζώο των Ονείρων Μας

Τα ζώα αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι στην ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι συνήθως στην καθημερινότητα τα χρησιμοποιούσαν ως μεταφορά των αγαθών αλλά και σαν μέσο μεταφοράς των ίδιων. ν εγκατέλειπαν ποτέ τον τραυματισμένο πολεμιστή και πάντα τον προέτρεπαν να σηκωθεί για να συνεχίσουν την πορεία τους. Η νοημοσύνη των αλόγων είναι υψηλή και μάλιστα μπορούν και κρίνουν την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν και παίρνουν πρωτοβουλίες επίλυσης σε έκτακτες ανάγκες. Ο θαυμασμός τους στην αρχαία Ελλάδα αποτυπώνεται στα έργα γλυπτών, που στολίζουν σημαντικά μνημεία και προσδίδουν την υπεροχή αλλά και το μεγαλείο αυτού του υπέροχου ζώου. Τα άλογα ζουν κατά μέσο όρο τριάντα χρόνια και γεννούν μόνο ένα μωρό, που το θηλάζουν για έξι περίπου μήνες.

Υπάρχουν χίλια περίπου είδη αλόγων, ενώ αρχικά ο πρόγονός τους είχε μεσαίο ύψος και τρεφόταν με φύλλα δέντρων. Μεγάλοι πολεμιστές είχαν ισχυρό δέσιμο με τα άλογά τους, κάτι που το συναντάμε συχνά στην ιστορία. Για παράδειγμα ο Βουκεφάλας, που οδήγησε τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι την Ινδία, αλλά και τον φτερωτό πήγασο του Περσέα. Πλέον στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιείται συχνά, πάρα μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και σε παραδοσιακά σπορ, όπως είναι το κυνήγι της αλεπούς που πραγματοποιείται κατά παράδοση στην Αγγλία και την Σκωτία.

Αργότερα η ιππασία και το πόλο έγιναν τα σπορ που εντάχθηκαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα έχουν πολλούς οπαδούς και λάτρεις που παρακολουθούν στενά τα σπορ αυτά.


Η Μαγεία των Δελφινιών

Πάρα πολλά διαφορετικά είδη θηλαστικών έχουν απασχολήσει τους επιστήμονες κατά καιρούς για την καταγωγή και την προέλευσή τους, ενώ πολλά από αυτά είναι πολύ φιλικά στον άνθρωπο και παρουσιάζουν ακόμα και κοινά χαρακτηριστικά και αντιδράσεις σε ερεθίσματα, που μοιάζουν με εκείνα που υπάρχουν στην δική μας καθημερινότητα.

Τα δελφίνια είναι τα θηλαστικά (lån penge) που έχουν απασχολήσει τους επιστήμονες, αφού έχει παρατηρηθεί ότι είναι πολύ πιο κοντά στο άνθρωπο και ειδικά σε καιρούς έκτακτης ανάγκης, όπως είναι ένα ναυάγιο. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη δελφινιών σε όλο τον κόσμο και το κάθε είδος από αυτά ζει στις θάλασσες που το ίδιο επιλέγει, αφού οι ανάγκες του είναι διαφορετικές. Όμως τα δελφίνια ζουν και στην θάλασσα και στα ποτάμια, ανάλογα με το είδος τους.

Έτσι στο Αμαζόνιο υπάρχουν τα ροζ δελφίνια που στην αρχή της ζωής τους είναι γκρι και λίγο αργότερα το χρώμα τους αλλάζει, ενώ σε άλλες θαλάσσιες περιοχές το χρώμα τους είναι μπεζ. Στο αρχαίο κόσμο θαύμαζαν τόσο πολύ αυτό το ξεχωριστό είδος θηλαστικού που μπορούσε να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που έλεγαν ότι τα δελφίνια ήταν άνθρωποι που επέλεξαν τη θάλασσα για να ζήσουν και άφησαν την στεριά. Το βάθος που μπορεί να φτάσει ένα δελφίνι εξαρτάται από το είδος του, μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 2000 μέτρα και δυστυχώς πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται και για στρατιωτικούς σκοπούς και για μεταφορά.


Το Τεράστιο Έργο των Φιλοζωικών Οργανώσεων

Τα ζώα δυστυχώς δεν απολαμβάνουν το επίπεδο και την ποιότητα της ζωής που τους αξίζει, καθώς στην σύγχρονη κοινωνία έχουν παραγκωνιστεί και πολλές φορές γίνονται έρμαια των επιθυμιών του ανθρώπου. Αν και συχνά οι άνθρωποι επιδεικνύουν την αγάπη και την τρυφερότητά τους απέναντι στα ζώα, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτά βρίσκονται απροστάτευτα μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον και χωρίς τα απαραίτητα για μία αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση. Εκεί είναι που οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προσπαθήσει να παρέμβουν, με την συνεχή παροχή φροντίδας αλλά και ζεστασιάς για τα αδέσποτα ζώα και για όσα έχουν ανάγκη.

Οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι φιλοζωικές οργανώσεις απαρτίζονται από εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν με πενιχρά μέσα να βοηθήσουν τα ζώα που βρίσκονται απροστάτευτα και κινδυνεύουν να αφήσουν την τελευταία τους πνοή σε αυτό τον κόσμο χωρίς ένα χέρι αγάπης, αλληλεγγύης και βοήθειας. Σε περίπτωση που βρεθούν αδέσποτα νεογέννητα ζώα, η φιλοζωική οργάνωση ενημερώνεται και σπεύδει να βοηθήσει. Πολύ συχνά περισυλλέγει τα νεογέννητα και τα προστατεύει απέναντι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Συνήθως έχει παραχωρηθεί στην φιλοζωική κάποιος χώρος, ο οποίος διαμορφώνεται κατάλληλα για να στεγάσει τα ζώα που βρίσκονται στην περιοχή. Ωστόσο, οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Δεν υπάρχουν πόροι και ειδικά τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση που όλο και βαθαίνει.


Μια Βόλτα στον Ζωολογικό Κήπο

Στη χώρα μας η παρουσία του μεγάλου ζωολογικού κήπου που ονομάζεται Αττικό Πάρκο και βρίσκεται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Σπάτων είναι ίσως η μοναδική αξιόπιστη λύση, για κάποιον που θα sms lån ήθελε να ξοδέψει δημιουργικά τον ελεύθερό του χρόνο αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες που έχουν να κάνουν με τη φύση και το ζωικό βασίλειο.

Η ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας έχει ως αποτέλεσμα να δουλεύουμε ολοένα και περισσότερο, να μην τρεφόμαστε σωστά αλλά και να μην αξιοποιούμε συνήθως ούτε στο ελάχιστο τον χρόνο που μας παρέχεται. Αυτό γίνεται διότι αισθανόμαστε σωματικά και κυρίως ψυχολογικά κουρασμένοι και πιστεύουμε πως με το να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι μας, καθισμένοι στον καναπέ και με την συντροφιά που μας παρέχει η τηλεόραση, ξεκουραζόμαστε και προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα.

Όμως τελικά το μόνο που κάνουμε είναι να σπαταλάμε τον χρόνο μας και να χάνουμε ευκαιρίες μάθησης και γνώσεων, που δεν ξέρουμε καν ότι υπάρχουν και μας αφορούν όλους μας.

Ο ζωολογικός κήπος μας παρέχει την δυνατότητα να δούμε πληθώρα ζώων που ζουν είτε στην χώρα μας είτε σε δάση άλλων χωρών και να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους, δέχονται τις διάφορες τροφές που τους δίνουν οι υπεύθυνοι του χώρου, ξεκουράζονται, περπατούν κτλ.


Γνωστές Φράσεις και Παροιμίες με Ζώα

Υπάρχουν αρκετές παροιμίες και φράσεις στην ελληνική κουλτούρα, οι οποίες αναφέρουν τα ζώα ως πρωταγωνιστές. Είναι πολύ λογικό να έχουν δημιουργηθεί αυτές οι εκφράσεις, καθώς η παρατήρηση των ζώων ήταν πολύ συνηθισμένη και ιδιαίτερα κατά το παρελθόν. Γνωρίζοντας λοιπόν ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε ζώου, οι άνθρωποι επιθυμούσαν να περιγράψουν καταστάσεις, να στηλιτεύσουν ανθρώπινες συμπεριφορές ή να εγκωμιάσουν κάποιον.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις πιο γνωστές παροιμίες και φράσεις με ζώα, οι οποίες έχουν διασωθεί μέσα στο χρόνο και είναι δημοφιλείς ακόμη και στις μέρες μας.

 • Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα
 • Κοράκιασα από τη δίψα
 • Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα
 • Ένα χελιδόνι δε φέρνει την άνοιξη
 • Κατά φωνή κι ο γάιδαρος
 • Κροκοδείλια δάκρυα
 • Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι
 • Τσακώνονται σαν το σκύλο με τη γάτα
 • Όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια
 • Ούτε γάτα, ούτε ζημιά
 • Περπατάει σα χελώνα
 • Δουλεύει όλη μέρα σαν το σκυλί
 • Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας
 • Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο
 • Έγινε λαγός
 • Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε
 • την κεφαλή του
 • Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του
 • Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα
 • Γουρούνι στο σακί
 • Γλίτωσε από του λύκου το στόμα

Όπως βλέπετε, αυτές είναι μονάχα λίγες από τις εκφράσεις που θα βρείτε στην ελληνική παράδοση σε σχέση με τα ζώα.


Τα Πιο Έξυπνα Ζώα στον Πλανήτη

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ορισμένα ζώα διαθέτουν την ίδια εξυπνάδα με τους ανθρώπους ή ακόμη ότι μπορούν κάποια από τα ζώα να αποδειχθούν πιο έξυπνα από εμάς; Σίγουρα κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο pikavippi heti. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως τα ζώα διαθέτουν εκπληκτική εξυπνάδα κι επομένως κάποια από αυτά αποδεικνύονται λιγότερο αφελή και αθώα από όσο θα πιστεύαμε.

Ποια είναι όμως τα ζώα με το μεγαλύτερο IQ στο ζωικό βασίλειο; Ποια θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν με τον άνθρωπο με σημαντικές αξιώσεις ως προς την ευφυΐα τους; Για να δούμε τη λίστα:

 • Αρουραίος
 • Περιστέρι
 • Χταπόδι
 • Γουρούνι
 • Σκίουρος
 • Ελέφαντας
 • Κοράκι
 • Ουρακοτάγκος
 • Χιμπαντζής
 • Δελφίνι

Αυτή η λίστα διαθέτει τόσο προφανείς επιλογές, όσο και μεγάλες εκπλήξεις. Κανείς δε θα φανταζόταν ποτέ ότι το περιστέρι αποτελεί παράδειγμα εξυπνάδας ανάμεσα στα ζώα. Όμως αν σκεφτείτε πως τα περιστέρια χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για να μεταφέρουν μηνύματα, δε θα φαντάζουν και τόσο υπερφίαλα. Μάλιστα τα ταχυδρομικά περιστέρια βοήθησαν τον άνθρωπο σε πολλές περιπτώσεις (lainaa työttömälle).

Το χταπόδι επίσης δεν είναι έκδηλα έξυπνο. Ίσως φταίει η όψη του, ίσως το γεγονός ότι δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με τη χρησιμότητά του ανάμεσα στα ζώα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το χταπόδι έχει τη δυνατότητα να προσκολλάται στα βράχια και τις άλλες επιφάνειες λόγω των ποδιών του.